Известие

Collapse
No announcement yet.

Ускорение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ускорение

Здравейте !
    Автомобилът ми е Alfa Romeo 145,1.6,103кс,Boxer,бензин,95г.При зададени характеристики за ускорение до 100км/ч за 11 сек.,който постигнах миналата година,незнайно защо сега ускорявам до 100 км/ч за 13 сек.Да уточня,че за 1г.от показания 100хил.сега автомобилът е на 106 хил.Преди месец са сменени:свещи,кабели,горивен,маслен,въздушен филтър,масла,ламбд сонда,ауспух,без катализатора.Във резервоара имам ново гориво 20л.98-октана.Ползвал съм и добавка на Bardhal,за почистване на инжекторите.
    (на газ ускорява, за 14 сек.до 100 км/ч.и максимална скорост на газ=160км/ч)
    Прави впечатление ,че забавянето от 2 сек е на трета скорост !В началото ускорява бързо.
    Ще съм благодарен,за някакво мнение-може би катализатор или ниска компресия,която не е мерена.
    Благодаря.
    Last edited by Georgiev6908; d.m.y г., 00:44.

Колега на една и съща отсечка ли мериш ускорението?

Да не би миналата година да си давал газ по нанадолнище, а тази да караш на баир ?
    Alfa Romeo GT 1.9 16v

Comment

Газовата уредба да не е монтирана м/у двете замервания?
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Газовата е поставена преди 5г.когато закупих автомобила.Отсечката е една и съща и е равна.

Comment

...
          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 19:31.

Comment

Първоначално публикувано от Georgiev6908 Покажи съобщение
            Газовата е поставена преди 5г.когато закупих автомобила.Отсечката е една и съща и е равна.
            Добре, ама защо беше уточняването за тая 1 година и 6 хил. км. Тогава ли е замервано? Три секунди и са много, и не са. Кофти гориво, горещ виздух, позапушен катализатор, позабавяне при смяна на предавките, комбинация от изброените.......
            Вижда ми се малка разликата м/у газ/бензин. При предното замерване каква беше?
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Уточнението за 1-та година беше заради предполагаемият въпрос: колко съм навъртял за 1г.и дали несъм я сдухал за този период ,по точно за компресията.На газ не ме интересува ,а на бензин тези 2 сек.забавяне спрямо стандартното ускорение на 3-та какво говорят.Всичко го правя както трябва и по същият начин като миналата година.Тогава 11 сега 13 сек.При всички повторения.Ако е запушен катализатор,ще вдига ли 160км?Ако е комресия,-не съм я карал много -около 5000км и внимателно.Бензина е нов 98 октана и не се застоява в колата.

Comment

Гумите и джантите са същите от преди и сега?

-----------
                Пай сеее ...
                Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Да!Потдържам ги балансирани.Но дали е възможно да е от компресията,но пък си вдига 160км/ч.и на 1ва и 2ра бързо ускорява.За по голяма скорост нямам пътища тука в района и не съм пробвал.Майсторите не искат да ми я премерят като видят модела на автомобила.
                  Last edited by Georgiev6908; d.m.y г., 09:59.

Comment

Ама това е голяма драма Цели 2 секунди Според мен колата е за скрап Това е майтап Сериозната част е що се занимаваш с щуротий карай си колата не си в отбора на Формула 1

Comment

2 те секунди показват какво е тръгнало.Иначе и така си е добре Алфата,лачена симпатична.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                        Гумите и джантите са същите от преди и сега?

-----------
                        Пай сеее ...
                        Какво гениално просветление

---------- Post added at 14:24 ---------- Previous post was at 14:22 ----------

Ами ресетни ЕКУ-то (откачаш акумулатора - клемата за малко) за да не караш по адаптцията според газовата, покарай малко на бензин и виж

Comment

Сашееее много си прост ...
                          Няма да те светвам защо го питах за гумите. Сигурен съм,че колегата ме е разбрал.

-----------
                          Пай сеее ...
                          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Georgiev6908 Покажи съобщение
                            ....Майсторите не искат да ми я премерят като видят модела на автомобила.
                            Колега, след като в Русе не искат да я видят, защо не се разходиш до Варна?
                            145, 1.6 boxer
                            156, 2.4 JTD - ex
                            Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                              Колега, след като в Русе не искат да я видят, защо не се разходиш до Варна?
                              Майсторите мразят 4 цилиндър с достъпа му до него и най-вече затова не искат. А и не всеки има компресомер, който да завият на мястото на свеща, а на 4 няма как и да го стегнат

Comment

Working...
                              X